Barcelona 2024

Na krátkodobou stáž do Barcelony vyjelo celkem 6 žáků – 3 laboranti a 2 praktické sestry a 1 diplomovaná všeobecná sestra. 

Sestry (Anna Svobodová, Karolína Skořepová a Maximilián Mako) pracovaly pod odborným vedením na Klinice Nostra Senyora del Remei. Mezi základní činnosti, které vykonávaly, patřilo měření fyziologických funkcí, upravování lůžka, zápis do dokumentace, ředění a příprava různých roztoků. 

Laboranti byli umístěni na tři různá místa po celé Barceloně. Martin Havelka pracoval v nemocnici Hospital Quironsalud Badalona, kde si vyzkoušel jedny z nejnovějších koagulometrických a mikrobiologických přístrojů. 

Tereza Hetešová v Hospital Universitari Sagrat Cor a Laura Piskačová v soukromé laboratoři Centro Medico Teknon. 

Všichni se shodli na tom, že jim Erasmus pomohl k větší samostatnosti, zvládli cestovat napříč celou Barcelonou, dokázali se sami o sebe postarat a skloubit práci s volnočasovými aktivitami. Barcelona byla velmi atraktivní destinace, a tak využívali volné chvíle k návštěvě památek, jako je Sagrada Familia, Casa Batlo, Park Guell a mnoho muzeí. 

Výlet si naplánovali na Malorku, kam se přepravili trajektem. Zde strávili den procházkami po pamětihodnostech a volný den na pláži. Ve večerních hodinách se vrátili zpět, aby si nejdříve vychutnali západ slunce nad Malorkou  a poté ranní východ v Barceloně.